Rijssen en de Regge : Waar we een hondje vonden en een wijntje kregen.

Rijssen en de Regge: Waar we een hond vonden en een wijntje kregen.

Zaterdag 36 km rondom en langs Rijssen en de Regge gelopen. We liepen door zon, bos, heide en langs de Regge. Het leek bijna vakantie ! Doordat we een rondje om Rijssen heen liepen, speelt het hele verhaal zich in de buurt van Rijssen af. Omdat ochtendstond goud in de mond heeft, begonnen we om kwart voor zeven te lopen, toen het nog lekker fris was.

Rondom Rijssen
Rondom Rijssen

We begonnen in de buurt van Rijssen te lopen, een beetje ten noord-westen ervan. Na een poosje oostwaarts gelopen te hebben, stapten we Rectum binnen. Een plaatsnaam waar waarschijnlijk al veel flauwe grappen over gemaakt zijn. Wij hebben dat niet gedaan. Om van Rectum niet per-ongeluk in Goor verzeild te raken, had de kaart onze aandacht meer dan nodig.

Maïspad
Maïspad

Evert huppelde nog net niet, zo goed ging het lopen hem af. Ik had zelf sinds lange tijd weer eens een blaartje achterop de hak. Verder kwam ik er achter dat een lekkend waterflesje funest is voor je droge reservesokken. Die worden daar namelijk nat van, waardoor je vanzelf natte reservesokken krijgt. De volgende keer moet ik de reserve sokken maar in een plastic karbiesje doen.

 Pelmolen met Enterse Zomp
Pelmolen met Enterse Zomp

We hebben deze keer bovengemiddeld lange rustpauzes genomen, wat ons eigenlijk allebei wel goed beviel. In een video van de Amerikaanse survival specialist Ron Wood werd gesteld dat je óf maximaal 5 minuten, óf minimaal 20 minuten moet rusten nadat je een flink stuk gelopen hebt. Na vijf minuten beginnen je spieren af te koelen, wil je dat niet, dan moet je minder dan 5 minuten rusten.
Je lichaam is verder zo’n 20 minuten nodig om het opgebouwde melkzuur in je benen af te breken. Of het allemaal waar is weet ik niet, maar de beste man was een expert op dit gebied en ik neem daar graag een goed advies van aan !

Rustig...
Rustig…

Het was een erg mooie route, deels langs het riviertje de Regge, wat echt prachtig mooi is. Verder door de bossen en heide rondom Rijssen en Enter.

De Regge
De Regge

Soort zoekt soort zegt men wel eens. Mijn broer en ik staan blijkbaar dichter bij de dieren dan we zelf vermoeden. Waar eerder al eens een koe een heel stuk met ons meegelopen is, liep zaterdag in de buurt van Rijssen, een mooie, zwarte hond met ons mee. Ook nu hadden we de ijdele hoop dat het beest vanzelf wel terug naar het baasje zou lopen. Gelukkig was het dier handtam en droeg het een hondenpenning met 06-nummer. Even nadat we het nummer hadden gebeld en onze locatie hadden opgegeven, kwam de ongeruste eigenaar zijn huisdier weer ophalen. Als dank kregen we een flesje wijn !

Hondje-Wijntje
Hondje-Wijntje