Kooktoestel: MSR Whisperlite International

Kooktoestel

Om tijdens onze tocht een beetje warm te kunnen eten, hebben we een kooktoestel aangeschaft. Het leek ons verstandig te kiezen voor een toestel wat op de meest gangbare vloeibare brandstoffen wil branden. Na een poosje wat gezocht en bekeken te hebben, kwamen we op de MSR Whisperlite International uit. Dit kleine brandertje brandt op terpentine, ongelode benzine, wasbenzine en petroleum.

Ik heb het apparaatje getest met terpentine en het brand echt supermooi. Ik heb de brander buiten gezet, niet helemaal lekker uit de wind en heb geprobeerd een pannetje met ongeveer een liter water te koken. Dat ging probleemloos en was binnen vijf minuten volledig aan de kook.

Wat me wel opviel is dat doordat het brandertje tijdens het aansteken walmt, de onderkant van het brandgedeelte zwart beroet raakt. Dit kan wellicht komen door het type brandstof wat gebruikt wordt, dat zal ik nog verder uit moeten zoeken. Voor een véél betere en uitgebreidere recensie verwijs ik je graag door naar: hikingsite.nl whisperlite recensie

MSR Whisperlite International
MSR Whisperlite International

 

Op de Uitrusting pagina van dit blog, vind je nog wat meer info.