Indruk achterlatend

Nadat we de wintermaanden op een berenvelletje voor de warme houtkachel hadden doorgebracht, zijn we vanaf januari weer met enige regelmaat aan het lopen. Ons streven is om iedere twee weken een stuk te wandelen, maar daar komt er niet altijd van. We werken allebei, waardoor de zaterdag nog wel eens gebruikt moet worden voor zaken waar door de week geen tijd voor is.

Nu we weer wat vaker lopen, gooi ik steeds meer ballast in de rugzak. Naast een aantal wandel gerelateerde zaken heb ik nu vier 1,5 liter flessen met water op m’n rug. Of beter gezegd, op m’n heupen. Daarbij komt dan ook nog 1,5 liter drinkwater voor onderweg. De rugzak woog inclusief inhoud deze keer zo’n 13,5 kg en ik moet zeggen dat het me prima af ging.

We hebben de eerste maanden van dit jaar routes gelopen op zowel het fietsknooppunten netwerk als op het wandelnetwerk. Was de grond nat en het weer slecht: fietsknooppunten. Anders: wandelnetwerk.Afgelopen zaterdag hebben we 30 kilometer in de buurt van het Overijsselse Holten gelopen.

Iets ten noorden van Holten kwamen we langs de Canadese begraafplaats, waar 1394 jonge Canadese soldaten begraven liggen. Gesneuveld in de laatste maand van een zinloze oorlog. De meesten niet ouder dan ergens in de 20.
Dat maakt wel indruk.

Canadese Soldaat

Omdat ik wist dat we bij deze begraafplaats langs zouden komen had ik mijn spiegelreflex camera meegenomen. Toch is zo’n toestel niet echt praktisch als je een grotere afstand, in fiks tempo lopen wilt.Om snel even wat op de foto te klikken is een pocket cameraatje net wat handiger. Je stopt het in je borstzakje of jaszak en hoeft niet iedere keer je rugzak af te doen om een kiekje te maken.

Affijn, we zijn weer volop aan de wandel en voor het het weten is het 2015 !

Meer foto’s vind je hier: www.flickr.com