Het pad gekozen, de datum geprikt.

Het pad gekozen, de datum geprikt.

Zonder bijzonderheden zetten we 13 april 2015 de eerste stappen op het ruim 2700 kilometer lange pad naar Santiago de Compostela. Na alle pro’s en cons tegen elkaar afgewogen en geprobeerd te hebben rekening te houden met datgene waar rekening mee te houden was, kwam deze datum naar voren.
We willen proberen ergens in de bouwvak vakantie aan te komen in Santiago de Compostela.  Dit houdt in dat we tot de vakantie 14 weken kunnen lopen. Daarna hebben we nog de drie weken bouwvakantie als speling en uitloop.

De route die we af gaan leggen is ondertussen ook duidelijk geworden. Het zullen voornamelijk de bekende pelgrimspaden door Belgë en Frankrijk worden, waarna we in Spanje de tocht vervolgen over de Camino del Norte. Hoewel (of misschien: Doordat) de Camino Frances de meest gekozen camino is, kiezen wij voor de noordelijke kustroute. Het verschil in routes is hieronder op het kaartje te zien, waarbij Camino del Norte in rood is weergegeven en Camino Frances in geel.

Camino Norte en Frances
Camino Norte en Frances

Zoals eerder gemeld is wordt de Camino del Norte aanzienlijk minder gekozen en is daardoor rustiger. Dit houdt meteen ook in dat de voorzieningen langs de route minder dik bezaaid zijn. Is ons verteld. Het zal dus moeilijker zijn om onderdak of voedsel en/of drinken te vinden. Ik ga er van uit dat we op onze tocht door Frankrijk voldoende ervaring op doen om hier het hoofd aan te kunnen bieden.

Waar de Camino Frances door de binnenlanden loopt, loopt de Camino del Norte voor grote delen vlak langs de Noord-Spaanse kust. Verder schijnt de Camino del Norte zwaarder te zijn de de Camino Frances. We zullen zien.

Voor meer info over onze route, kijk op de Route pagina, elders op deze site.

Voor nu lijkt dit dus het pad te worden wat we af gaan leggen. Desalniettemin kan het heel goed zijn dat we onderweg alsnog besluiten een andere route te kiezen.