Vragen om blaren…

Afgelopen week, tijdens een dertig kilometer tocht, begon na een kilometer of tien de bal van mijn voet te zeuren. Het deed niet echt pijn, maar werd wel steeds nadrukkelijker. Toen we op de helft van de tocht even stopten van bammetje, toch maar even de schoen uitgedaan. De sok even uit, gekeken of daar wat aan zat en de schoen uitgeklopt. Nadat we weer verder liepen, was ook irratie aan mijn voet terug. Na nogmaals de schoen uitgetrokken te hebben werd het me duidelijk.

Inlegzool van je schoen moet in goede conditie zijn
Toch maar nieuwe halen….

Er was een gat in mijn inlegzooltje gesleten en de rand van het gat krulde op, wat een verdikking veroorzaakte, wat op zijn beurt mij weer irriteerde ! De les van die tocht: als je loopt met versleten inlegzooltjes, vráág je gewoon om blaren !
Meteen maar op de paklijst voor 2015 gezet…