Rugzak

Rugzak

Nu we een sponsor (RSS Installatie) hebben voor de rugzakken, hebben we die afgelopen week maar meteen aangeschaft. Na eerst wat research op internet te hebben gedaan, zijn we op aanraden van andere wandelaars en lezers op koopavond bij de dichtstbijzijnde outdoorwinkel langs geweest.

We werden geholpen door een medewerker die zelf veel lange tochten wandelt en konden dus putten uit zijn schat van persoonlijke ervaring. Persoonlijk vond ik dat toch wel een geruststellende gedachte, advies te krijgen van iemand die aan de lijve heeft ondervonden wat een rugzak betekent.

Omdat we ver gaan lopen en dus redelijk wat bagage mee zullen slepen, waren we op zoek naar een grote rugzak. Na een poosje te hebben gepraat en de pro’s en cons van diverse merken en modellen rugzakken te hebben vergeleken, kwamen we uit op een Lowe Alpine TFX Cerro Torre 65:85.
In de winkel hebben we wat rond gelopen met ruim 10 kg aan ballastkussentjes in de rugzak en voor ons gevoel voldeed de rugzak prima aan onze verwachtingen al zal de praktijk natuurlijk nog wel uit moeten wijzen of het echt voldoet.

Rugzak
Rugzak

De tas zelf bestaat uit twee compartimenten en een “deksel”. In het deksel is voldoende ruimte voor regenkleding en ander klein materiaal. Er is ook een vakje waarin een meegeleverd regenhoes zit.
Het grootste compartiment is vanaf de bovenkant te openen, zoals je bijv. een jutezak opent. Je kunt het compartiment echter ook openen vanaf het frontpaneel, als je de rugzak op de grond legt. Vergelijkbaar met de manier waarop je een weekendtas opent. Daarnaast is er nog een kleiner compartiment aan de onderzijde.

Rugzak open
Rugzak geopend

De rugzak is eenvoudig aan te passen aan de maten van de drager. De ritsen, gespen en stof zien er erg stevig uit en ik heb er alle vertrouwen in dat de rugzak het de komende jaren uithoudt. De rugzak bezit een uitgebreid scala aan opbergvakken en ophangpunten voor zaken die je op je rugzak wilt vastbinden, zoals bijv. een slaapmatje. Voor een uitgebreide (Engelstalige) review kijk hier: www.backpackgeartest.org

Rugzak
Lowe Alpine TFX Cerro Torre 65:85